volg ons op twitter! @ONBarchitecten

Gewonnen architectenselectie Hoge Weide deelplan 1.7 in Leidsche Rijn Utrecht

Gewonnen architectenselectie Hoge Weide deelplan 1.7 in Leidsche Rijn Utrecht

In samenwerking met de Dura Vermeer Midden West hebben wij de selectie gewonnen voor het ontwerpen en bouwen van 41 grondgebonden woningen.

Hoge Weide ligt ten zuiden van Leidsche Rijn Centrum. De gemeente ontwikkelt hier een nieuwbouwwijk met stedelijke allure. Deelplan 1.7 ligt in een buurt die een stedelijk karakter krijgt met gesloten bouwblokken en strakke rooilijnen.

De gevels bestaan uit vier architectonisch eenheden bestaande uit 3 tot 5 wooneenheden. De architectonische eenheden zijn verschillend ontworpen.

Inspiratie is gehaald uit de historische bebouwing van Utrecht en Amsterdam. De woningen zijn individueel herkenbaar door de markante kaders en trappetjes ter hoogte van de entrees. Hoogteaccenten, verspringende goothoogten en een samenhangend kleurpalet, variërend van roodbruin, paars tot antraciet,  zorgt voor een afwisselend en interessant straatbeeld. Solide materialen en een verticale gevelindeling versterken het stedelijk karakter van de plek. De erfafscheidingen worden om de hoek mee ontworpen.

Het bewoners parkeren wordt binnen de bouwblokken opgelost, die de bewoners door middel van een achterpad of door de achtertuin kunnen bereiken. De inrichting van het binnenblok krijgt een groene en zacht uitstraling. In het plan komen 8 woontypes voor, bestaande uit verschillende beuk- en dieptematen.

Het plan wordt gebouwd in het PCS  woonsysteem van Dura Vermeer.

zie ook: http://www.yourtasteutrecht.nl/

Categorized: Woningbouw
Tagged: ,
Dit artikel mailen...