volg ons op twitter! @ONBarchitecten

ONB wint bijzondere selectie voor 29 woningen in De Slinger in Houten

ONB wint bijzondere selectie voor 29 woningen in De Slinger in Houten

Op 26 maart zijn de stemmen geteld en is ons plan als overtuigende winnaar uit de bus gekomen bij een bijzondere selectie waarbij de omwonenden van het plangebied uiteindelijk de finale stem hadden.

Het betreft de nieuwbouw van 29 zeer energiezuinige woningen op een voormalige schoollocatie, gelegen tegen het centrum van Houten, aan het nieuwe Cultuurplein. Ons plan geeft vorm aan de overgang van de sferen die op de locatie samenkomen: dorpse sferen vanuit de wijk de Lobben en meer stedelijke sferen aan de zijde van het centrum en het aangrenzende verzorgingshuis.

Het selectieproces was bijzonder: 10 ontwikkelaars/bouwers zijn uitgenodigd, waarvan er 6 een planconcept hebben ingediend bij de gemeente Houten. De gemeente heeft hier drie partijen uit geselecteerd waarvan er één afviel vanwege een faillissement. Twee partijen hebben dus hun concept uitgewerkt, Ontwikkelaar Kalliste met Mecanoo als architect en MBB Ontwikkeling met ons bureau (ONB) als architect. De omwonenden mochten uit deze twee plannen kiezen zonder verdere inbreng van de gemeente.

Ons bureau heeft zeer intensief contact gehad met de omwonenden en ons plan is mede gevormd tijdens de inspirerende avonden die wij bij de omwonenden thuis hadden. Hierdoor is veel draagvlak ontstaan voor ons plan. Ontwikkelaar Daan Huitink van MBB heeft direct aangestuurd op het realiseren van een niet te groot aantal grondgebonden woningen met een typologie en architectuur die bij Houten past. Beide ingrediënten hebben tot een ontspannen plan geleid waar de omwonenden erg blij mee zijn! De verwachting is dat de realisatie direct na de wijziging van het bestemmingsplan, eind dit jaar start.

 

De Slinger Houten - op ten noort blijdenstein architecten-1

De Slinger Houten - op ten noort blijdenstein architecten-2

Categorized: Actualiteiten , Woningbouw
Dit artikel mailen...