volg ons op twitter! @ONBarchitecten

Hoofdkantoor SNS – Het Nieuwe Werken 3.0

  • SNS Hoofdkantoor Utrecht – op ten noort blijdenstein architecten en adviseurs–7
  • SNS Hoofdkantoor Utrecht – op ten noort blijdenstein architecten en adviseurs–6
  • SNS Hoofdkantoor Utrecht – op ten noort blijdenstein architecten en adviseurs–4
  • SNS Hoofdkantoor Utrecht – op ten noort blijdenstein architecten en adviseurs–3
  • SNS Hoofdkantoor Utrecht – op ten noort blijdenstein architecten en adviseurs–2
  • SNS Hoofdkantoor Utrecht – op ten noort blijdenstein architecten en adviseurs–8
  • SNS Hoofdkantoor Utrecht – op ten noort blijdenstein architecten en adviseurs–5
  • SNS Hoofdkantoor Utrecht – op ten noort blijdenstein architecten en adviseurs-
  • SNS Hoofdkantoor Utrecht – op ten noort blijdenstein architecten en adviseurs–9

De derde fase 3.0

Met het project SNS (voorheen SNS REAAL) gebouw C, realiseert op ten noort blijdenstein Het Nieuwe Werken 3.0.

HNW werd als eerste in het hoofdkantoor van SNS (REAAL) aan de Croeselaan te Utrecht geïmplementeerd (het A gebouw en het B gebouw).

Na het kantoor in Alkmaar (REAAL) is nu dus ook het laatste deel in Utrecht, het C gebouw, aangepakt.

Het totale complex is inmiddels 38.000 m2 groot, verdeeld over een hoogbouw (A gebouw) en een laagbouw gedeelte (B en C gebouw).

gebouw- onafhankelijk ontwerp

Het gebouwonafhankelijk ontwerp is geïmplementeerd in de diverse verschillende kantoorlocaties (zie project Het Nieuwe Werken bij SNS REAAL)

Het ging steeds om een bestaand verhuurkantoor met zijn specifieke eigenschappen.

Het ontwerp heeft een lichte witte basis (zilvergrijs op de vloer, wit plafond met diffuse random geplaatste verlichting) met een antracietgrijze kern als drager.

Omdat gebouw C een eigen installatiesysteem had die nog voldeed, is het plafond met armaturen en installaties anders opgelost dan de gebouwen A en B, toch is er een mate van herkenning met de andere gebouwen.

De dragers

In dit lichte casco staan losse concentratieruimten en felgekleurde teamruimten.

Elke afdeling heeft een eigen oriëntatiegebied. De huiskamers op de verschillende vloeren zijn allemaal anders ingericht voor individuele herkenning en beleving.

De opgedikte kernwand met diepe nissen biedt plaats aan alle losse elementen: lockers, garderobe, prikbord, kasten en greenwalls.

 

Project: Het Nieuwe Werken 3.0 bij SNS, voorheen SNS REAAL
Opdrachtgever: SNS REAAL
Locatie: Utrecht, C gebouw
Periode: 2013-2015
Omvang: 9.000 m2 bvo
Team: Sypko Domela Nieuwenhuis, Milee Herweijer
Dit artikel e-mailen... ...of afdrukken