volg ons op twitter! @ONBarchitecten

Nieuwe liftengroep Vrije Universiteit Amsterdam

  • liftgroep-vu-amsterdam-op-ten-noort-blijdenstein-architecten-en-adviseurs-24
  • liftgroep-vu-amsterdam-op-ten-noort-blijdenstein-architecten-en-adviseurs-36
  • liftgroep-vu-amsterdam-op-ten-noort-blijdenstein-architecten-en-adviseurs-19
  • liftgroep-vu-amsterdam-op-ten-noort-blijdenstein-architecten-en-adviseurs-28
  • liftgroep-vu-amsterdam-op-ten-noort-blijdenstein-architecten-en-adviseurs-18
  • liftgroep-vu-amsterdam-op-ten-noort-blijdenstein-architecten-en-adviseurs-56
  • liftgroep-vu-amsterdam-op-ten-noort-blijdenstein-architecten-en-adviseurs-53
  • liftgroep-vu-amsterdam-op-ten-noort-blijdenstein-architecten-en-adviseurs-43

Op ten noort blijdenstein is verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe liftgroep, welke op subtiele wijze, met respect voor de markante oorspronkelijke architectuur, aan de buitenzijde van het huidige gebouw is toegevoegd. Aanleiding voor de bouw van deze extra liften was de beperkte capaciteit van de bestaande liften. Met name de glazen panelen met belettering zijn een opvallende verschijning aan de gevel van het door Architectenbureau Nielsen en Spruit ontworpen hoofdgebouw van de universiteit.

Met de oplevering van deze liftengroep wordt een lange periode van grote verbouwingen in het hoofdgebouw afgesloten. Het resultaat is een eigentijds gebouw dat onderwijs & onderzoek maximaal ondersteunt in een gastvrije inspirerende omgeving, waar ontmoeten en samenwerken centraal staat.

 

Project: Liftengroep hoofdgebouw Vrije Universiteit Amsterdam

Opdrachtgever:  Vrije Universiteit Amsterdam

Locatie: Amsterdam

Periode: 2013-2016

Omvang: 3 liften

Team:  Tanja Buijs, Jan Witlox, Kim van Zwieten, Michel Bruning

 

 

Dit artikel e-mailen... ...of afdrukken