volg ons op twitter! @ONBarchitecten

Winkelcentrum Bisonspoor, Maarssen

  • bisonspoor – op ten noort blijdenstein architecten en adviseurs-20170626-3
  • bisonspoor – op ten noort blijdenstein architecten en adviseurs-20170627
  • bisonspoor – op ten noort blijdenstein architecten en adviseurs-20170627-2
  • bisonspoor – op ten noort blijdenstein architecten en adviseurs-20170704
  • bisonspoor – op ten noort blijdenstein architecten en adviseurs-20170626
  • bisonspoor – op ten noort blijdenstein architecten en adviseurs-20170626-2

Luisterend naar de woorden van Doug Stephens (auteur van ‘Reengineering Retail): “Wij moeten stoppen met het denken aan ‘store’ en beginnen met het bedenken van ‘stories’. Stoppen met het denken aan ‘product’ en beginnen te denken aan ‘producties’”, hebben wij samen met onze ambitieuze opdrachtgever een nieuwe visie ontwikkeld voor het winkelcentrum Bisonspoor: het kloppend hart van Maarssen. 

Hier zal men op een vernieuwde manier in contact komen met de producten en zal men tegelijkertijd amusement, communicatie, creativiteit en inspiratie vinden. Een complex dat goed aangesloten wordt op het (openbaar) vervoer en op de omgeving, met veel openheid en dynamiek binnen en buiten het gebouw.

Winkelcentrum Bisonspoor bestaat uit een dubbellaagse winkelplint met een viertal kantoortorens, een tweetal woongebouwen en een parkeergarage die ontsluiting heeft bij het winkelcentrum. Het gehele vastgoed krijgt een totale upgrade aan de binnen- en de buitenzijde. De bestaande en nieuwe functies (wonen, zorg, winkelen, werken, amuseren) worden in een geregisseerd geheel met elkaar gemengd op verschillende niveaus binnen het complex, in een spel van verrassende ruimtes en maaivelden.

Samen met Bureau MAAN, ontwerpers van de publieke buitenruimte, hebben wij een nieuw Masterplan voor het hele gebied opgesteld. We hebben ook een nieuw architectonisch beeld ontwikkeld voor het winkelcentrum als geheel. Het ontwerp van de winkelpuien en de façades is modulair, flexibel en demontabel, samengesteld uit ecologische materialen zoals eco-composiet, aluminium, glas en bamboe.

De grootste bouwkundige ingreep aan de binnenzijde is het wegzagen van bestaande vloerdelen, waardoor een dubbel hoog centraal binnenplein ontstaat. Hierdoor is er tussen de vloerniveaus meer (visueel) contact en in combinatie met een zeer licht en transparant luchtkussendak ontstaat op het centrale plein een comfortabele, open en dynamische ruimte.
Rondom het complex komen nieuwe entrees, ruim en uitnodigend, als bijzondere elementen in een compleet vernieuwd jasje.

Aandacht voor detail, kleur en materiaal voegen aan het ontwerp raffinement en menselijke schaal toe: een ontwerp waardoor het fysieke en de verbeelding als katalysator voor de hele omgeving zal dienen.

Dit artikel e-mailen... ...of afdrukken