Begin oktober is gestart met de bouw van het nieuwe Verzamelgebouw van Reinaerde-Dennendal, gelegen aan Plein 4, Den Dolder.

Dennendal is een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Het gebouw is een ontmoetingsplek waar cliënten en medewerkers samenkomen om te werken en bewegen. Dit maakt onderdeel uit van een grootschalig project waarbij de komende jaren meerdere verouderde gebouwen van Dennendal geleidelijk worden vervangen.

Het verzamelgebouw kent verschillende functies: dagbesteding, bewegen en behandelen, nachtzorg en werk- en ontmoetingsplekken voor ondersteunende diensten. In het ontwerp vertaald dit zich in verschillende dakhoogtes en bouwvolumes. Ter plaatse van de hoofdentree wordt dit geaccentueerd. Het dynamische geheel wordt versterkt door eenduidige materialisatie, waarbij de raamopeningen als het ware de gevel perforeren. Hierdoor heeft het gebouw een sterke directe connectie met de bosrijke omgeving. Het gebouw kent een centrale patio, waarvan de functie en het belang wordt benadrukt door de aangrenzende gekartelde glazen gevel langs de interne verbindingsas die beide zijden van het gebouw met elkaar verbindt.

De werkzaamheden van Plein 4 zijn op 1 oktober gestart en nemen een jaar in beslag. Eerder ontwierp op ten noort blijdenstein al een woongebouw op het terrein van Reinaerde-Dennendal. Ook wordt er op dit moment gewerkt aan het ontwerp van een tweede woongebouw, waarvan de bouw begin 2020 gestart zal worden.

 

bellen
route