In een Total-engineering opdracht van woningcorporatie De Woningraat hebben wij een sociale huur appartementencomplex voor senioren en starters ontworpen, samen met Vintis installatieadviseurs BV, constructie adviesbureau Buizer, en moBius consult bv. Het gebouw wordt door Bouwbedrijf Van Dillen uitgevoerd en bevindt zich nu in de afbouwfase; binnenkort zullen de toekomstige bewoners er in kunnen trekken.

De verspringende balkons, geïnspireerd door de reliëfs van Jan Schoonhoven, laten meer dag- en zonlicht toe, en leveren interessante zichtlijnen op voor interactie tussen de bewoners. Het atrium zal als katalysator werken voor de gemeenschap: een binnentuin, een kiosk voor de bewonersvereniging en voldoende plek voor ontmoetingen. Wij hebben in overleg met de Gemeente Lopik het voorplein en de omgeving met veel groen ontworpen als verblijfplaats voor alle inwoners, rekening houdend met voldoende plek voor de parkeerbehoefte van gemeentehuis en woningen. Dit project is het bewijs dat kwaliteit ook voor een sociaal verantwoord budget kan.

lees meer…..

bellen
route