Metamorfose van winkelcentrum Bisonspoor in Maarssen

Ons project revitalisatie winkelcentrum Bisonspoor is weer een belangrijke stap verder: de winkelpuien zijn nu opgeleverd. Hoe groot het verschil is met het oude winkelcentrum is te zien in deze reeks foto’s. Zonder overdrijven: het is een complete metamorfose!

De winkelpuien zijn opgebouwd uit één doorlopende lijn van bamboe: een verbindend gebaar dat de verschillende winkelentrees op een heldere manier vormgeeft. Waar dat mogelijk is er hoogte toegevoegd in de lage passages; een dwingende erfenis uit de jaren 70.

De grootste bouwkundige ingreep aan de binnenzijde is het wegzagen van bestaande vloerdelen, waardoor een dubbel hoog centraal binnenplein ontstaat. Hierdoor is er tussen de vloerniveaus meer (visueel) contact en ontstaat er door het zeer lichte en transparante luchtkussen dak een comfortabele, open en dynamische ruimte.

De oplevering maakt deel uit van een groter geheel: het revitaliseren van de binnen en buitengevels van het winkelcentrum, alsmede het toevoegen en upgraden van voorzieningen in het winkelcentrum en de bovenliggende kantoren. Vorig jaar hebben wij ons 100 jarig bestaan gevierd in de prachtige nieuwe businesslobby. Ook de parkeergarage is geheel vernieuwd.

bellen
route