Camposdreef , Utrecht

 

Ons ontwerp voor een paviljoenachtig appartementengebouw is in 2016 gekozen met de meest aansprekende architectuur en de hoogste duurzaamheid. Het betreft een compact appartementengebouw bestaande uit drie bouwlagen voor een particuliere belegger. In het gebouw kunnen 13 huurappartementen worden gerealiseerd variërend van 2 kamer (3 stuks) tot 3 kamer appartementen (10 stuks).
Het gebouw wil met zijn bijzondere uitstraling en gebruik van natuurlijke materialen echt een uitdrukking zijn van een vernieuwd, gezond en vitaal Overvecht, passend bij de ambitie van de gezonde verstedelijking die de gemeente voorstaat. We hebben een vriendelijk en transparant appartementengebouw ontworpen met een open en natuurlijke uitstraling naar de omgeving toe. De gevel is opgebouwd uit glas en biologisch verduurzaamd naaldhout dat mooi egaal vergrijst.
lees meer....
Het totale bebouwingvlak is iets kleiner gemaakt dan mogelijk is vanuit de plankaart. De architect heeft hiermee de oplossing gevonden om de overgang van gebouw naar de parkachtige omgeving zacht en vriendelijk te maken. Het gebouw is opgebouwd uit lagen en oogt niet als een hard en brutaal volume op een plaats waar de omwonenden liever helemaal geen gebouw zouden willen zien. Het gebouw maakt een vanzelfsprekend onderdeel uit van het speelpark en de bomen. Het is meer een paviljoen dan een woonblok. Hoewel de architectuur echt afwijkt van de omliggende flats zoekt het ook enige verwantschap door de horizontale geleding.
Dit architectuurverhaal wordt in het energiegebruik ook helemaal waargemaakt: de GPR scoort liefst een 10 voor duurzaamheid. Gemiddeld scoort ons ontwerp een 8,04! De EPC komt uit op 0,00, waarbij wij gebruik maken van bodemwarmte, gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning en zonnepanelen.
Project: 13 Appartementen Camposdreef

Locatie: Utrecht 📍

Opdrachtgever: Rastrum B.V.

bellen
route