45 Appartementen Den Oord

Vorig jaar heeft de Gemeente Houten een selectie uitgeschreven voor de invulling van een locatie in Houten waar voorheen basisschool De Wegwijzer en sporthal Den Oord hebben gestaan. Van de 21 (!) gegadigden is ons plan dat wij samen met MBB Ontwikkeling hebben ontwikkeld, gekozen! 

Het betreft de nieuwbouw van 19 vrije sector koop appartementen en 26 sociale huur appartementen voor Viveste. De omwonenden zijn intensief betrokken bij de totstandkoming van de stedenbouwkundige en architectonische randvoorwaarden. De stedenbouwkundige (Stijlgroep) ziet op deze locatie een nieuwe parel van Houten voor zich: Betekenis gevende gebouwen binnen het stedelijk weefsel van Houten, zoals ook boerderijen en andere historische gebouwen dat in Houten doen. Deze wens hebben wij geprobeerd in te vullen met ons ontwerp.

lees meer....

Het ontwerp kenmerkt zich door een helder onderscheid in twee gebouwen, het koop gebouw als een soort modern vakwerkgebouw in antraciet metselwerk met lichtgrijze banden, en het huur gebouw als een meer introvert bruingrijs gebouw met een krachtige ritmiek. De gebouwen hebben overeenkomsten en verschillen, als een broer en zus. Ze staan als paviljoens is hun omgeving.

Bijzonder is de ligging in het door de Stijlgroep nog uit te werken parkachtige gebied. De appartementen richten zich rondom op de omgeving met grote vensters, loggia’s en balkons. Beide gebouwen zijn EPC nul, uitgaande van zonnepanelen, warmtepompen met bodemwarmte en balansventilatie. 

Binnen  ieder gebouw bevindt zich een hof, voorzien van een gemeenschappelijke tuin. Onder het koop gebouw bevindt zich een parkeergarage.

Project: Appartementen Den Oord

Locatie: Houten 📍

Opdrachtgever: MBB ontwikkeling

bellen
route