Transformatie Schoolgebouw Bataafse Kamp

Ons selectieontwerp transformeert het schoolgebouw naar een woongebouw voor het hoogste segment van de markt en maakt daarbij maximaal gebruik van de aanwezige kwaliteiten van de architectuur van het gebouw en de landschappelijke kwaliteiten van het park.

Het huidige gebouw is een gebouw waarin alle ruimten aan een gang zijn gelegen, wij willen de nieuwe appartementen echter direct ontsluiten vanuit de bestaande entreehallen. Deze prachtige ruimten houden in ons ontwerp al hun kwaliteit en geven als een hele ruime portiek direct toegang naar de aanliggende woningen. Aan de noordgevel van de school (Drienerstraat) doen wij iets bijzonders. Deze gevel is naar ons idee nu teveel een achterkant en mist uitstraling. Wij plaatsen hier een smal nieuw volume tegen het bestaande gebouw en verbeteren daarmee de uitstraling naar de Drienerstaat.

In de beide gymzalen voegen wij bijzondere functies toe. In de westflank verbouwen wij de gymzaal tot privé Spa (zwembad en welness), in de oostflank verbouwen wij de gymzaal tot en (openbaar) restaurant met terras aan het park.

lees meer....

Het Bataafse Park wordt een uitnodigende entree tot de binnenstad. Een belangrijke toevoeging om dit te realiseren is een duidelijke stedelijke markering op de hoek van de Enschedesestraat en de Wolter ten Catestraat. Momenteel mist daar een stedelijk baken. Onze oplossing is om op deze plaats een compact woongebouw te situeren dat er uitziet als een grote sculptuur in het park. Het gebouw biedt ruimte aan 14 starters appartementen van 55 m2 GO. De schermen rondom het gebouw zijn van cortenstaal (passend in de traditie van Hengelo als metaalstad) en verbeelden de Twentse bossen. In de avond verlichten de appartementen deze schermen zodat er een verlicht baken ontstaat.

Project:

selectie Transformatie Schoolgebouw Bataafse Kamp naar luxe woongebouw aan het Nieuwe Bataafse Park

Locatie: Hengelo📍

Opdrachtgever: De Woonexpert