DESIGN & BUILD: Uitgesproken in eenvoud

Woningbouwvereniging Gooi en Omstreken organiseerde een design & build aanbesteding waarbij Trebbe met ONB Architecten met vlag en wimpel als winnaar uit de bus is gekomen. Als goed geoefend bureau in de omgang met conceptwoningen en systeembouw hebben we ook hier weer laten blijken goed in de BIM omgeving van onze partners te kunnen opereren. Dit keer waren de concepten Trebbe HoogWonen en Trebbe BasisWonen bepalende kaders voor de uitwerking van zowel de appartementen als de grondgebonden woningen.

lees meer....

In het beeldkwaliteitplan werd voor de appartementen een industriële uitstraling gevraagd. Mede door een streng ritme van gevelopeningen en antraciet stalen balkons aan constructieve stalen pendels hebben we dit beeld weten te realiseren. Ook het kleurenpalet was stedenbouwkundig vastgelegd en diende naadloos aan te sluiten bij de overige projecten op de eilanden in Rengerswetering. Bij de rijwoningen zijn we dicht bij de basiswoningen van Trebbe gebleven. Door subtiele aanpassingen heeft het ontwerp toch de gewenste dorpse uitstraling gekregen. De rijen zijn geknipt in kleinere eenheden door kleurverschillen te maken; licht met donkere kappen enerzijds en volledig rood-oranje anderzijds. Er zijn speelse gevelindeling ontworpen met een spel van afmeting, vorm en neggedieptes en er zijn hier en daar schuifluiken voorzien.
Passend bij de uitvraag zijn zowel de appartementen als de rijwoningen super duurzaam; ze zijn gasloos, voorzien van zonnepanelen (in kleur!) en beschikken over een zonneboiler of lucht-warmtepomp!​

Project: 35 appartementen en 26 grondgebonden woningen Rengerswetering

Locatie: Bunschoten 📍

Opdrachtgever: Trebbe BV

bellen
route