Businesslobby Bisonspoor

​LICHT, OPEN, CIRCULAIR EN GROEN

Op ten noort blijdenstein architecten kreeg de opdracht om een lichte en ruime verbinding te maken op het dak van het bestaande winkelcentrum tussen de nieuwe parkeergarage en het vernieuwde Business Center.Bisonspoor is een woon-. werk-, winkel- en recreatiecentrum in Maarssen. Grote delen van het multifunctionele complex ondergaan een transformatie, waaronder de winkels. Ook komen meer dan 300 woningen in de goedkoop en middensegment. 

Architect Marco Romano greep de kans om een iconische businesslobby te ontwerpen welke met een dubbele brug  de parkeergarage aan de vernieuwde kantoren verbindt.

lees meer....

“De vorm van de lobby is ontstaan uit structurele en technische uitgangspunten, rekening houdend met oriëntatie, flexibiliteit en functionaliteit”, zegt architect Marco Romano. “we ontwierpen een constructie die de afstanden tussen de kolommen elegant overbrugt, bestaande uit aan elkaar gekoppelde gebogen houten spanten, gesteund door dubbele V kolommen.”

Spanten en kolommen vormen samen een stabiel systeem. De openingen daartussen zijn gevuld met luchtkussens die een maximale lichttoetreding garanderen. De dakoverstekken op het zuiden. in combinatie met de lamellenzonwering en de schuine glaspui, minimaliseren de opwarming van de ruimte. Het sedumdak op de dichte gedeeltes vertraagt regenwater en biedt extra massa aan de constructie op de zonzijde.

Het gebouw is volledig demontabel en de materialen zijn herbruikbaar. Circulair dus. 

De sfeer en het binnenklimaat worden mede bepaald door uitbundige vegetatie: onder andere een greenwalI van ongeveer 36 meter lang en drie bomen van ongeveer vijf meter hoog.

Het interieur bestaat uit verschillende overleg, werk en ontspanningsplekken. In de lobby is ook een horecavoorziening opgenomen die ook dienst doet als receptie voor de achterliggende kantoren en verderop in de lobby zijn ook meer besloten vergader faciliteiten beschikbaar.

De Businesslobby is dé perfecte plek voor een hedendaagse werkwijze, waar persoonlijk contact, als meerwaarde naast de digitale werkomgeving, een overmaat van ruimte krijgt in een natuurlijke en serene setting.

Project: Busineslobby Bisonspoor 

Locatie: Maarssen 📍

Opdrachtgever: Wintertrust B.V.

bellen
route