29 woningen, De Slinger, Houten

In opdracht van MBB Ontwikkeling hebben wij een ontwerp gemaakt voor 29 woningen aan de Slinger in Houten. Het ontwerp reageert op de bijzondere karakteristieken van de omgeving; enerzijds dorps en anderzijds meer stedelijk. Deze opdracht is door ons bureau gewonnen in een bijzondere selectie waar de gemeente drie plannen heeft voorgeselecteerd op basis van een aantal criteria waarbij aansluiting op de omgeving en energiezuinigheid de belangrijkste waren. De omwonenden hebben daarna de definitieve keuze gemaakt. Dit heeft een plan opgeleverd met een groot draagvlak dat bijna energieneutraal is (EPC 0,05) en goed is ingebed in de omgeving.

lees meer....

Wij hebben ongeveer de helft van de woningen zo ontworpen dat deze goed aansluiten bij de dorpse sfeer van de wijk ‘de Lobben’; twee bouwlagen met een kap, voor- en achtertuin: echt Houten!

Aan de zijde van het meer stedelijke cultuurplein (tegenover het station) zijn de woningen meer stedelijk vormgegeven, met rijzige gevels, meestal drie lagen hoog, maar soms -met vier lagen- echte stadspanden. Hierbij hebben wij veel aandacht besteed aan het netjes schouder aan schouder staan van de panden: ook bovendaks lopen de gevellijnen mooi door. De kozijnen zijn met verschillende negge dieptes in de gevel geplaatst, dit levert een subtiel spel van schaduwen en diepte op.

Bijzonder is het parkje dat het midden vormt van ons plan: een mooie verbindende ruimte voor jong en oud. Dit parkje geeft de dorpse woningen uitstraling en ook toekomstwaarde. De stadse woningen zijn geadresseerd aan het Cultuurplein, maar zijn aan de achterzijde georiënteerd op de groene open ruimte. 

Project: 29 woningen, De Slinger

Locatie: Houten📍

Opdrachtgever: MBB Ontwikkeling B.V.

bellen
route