Nieuwbouw Hotel de Wielingen, Cadzand-Bad

 

Ons ontwerp voor de uitbreiding van het bestaande gebouw van Hotel de Wielingen is, in tegenstelling tot de rest van de recente bouwwerken in Cadzand-Bad, eigentijds en eigenwijs.

Van het hotelgebouw, gesitueerd langs de rand van het natuurgebied Het Zwin, zal het huidige bouwvolume aanzienlijk toenemen met bijzondere hotelsuites en kamers, een ondergrondse parkeergarage, een Vital Spa, een restaurant en diverse andere voorzieningen.

Het gebouw vervoegt zich in een door OKRA landschapsarchitecten ontworpen duinlandschap, en de zeer transparante plint is vriendelijk en uitnodigend. Kenmerkend voor het ontwerp is het dak, dat als een huifje over het bestaande en nieuwe volume alles beschermt en verbindt. De in dit dak uitgespaarde bijzondere terrassen bieden aan een groot aantal suites een magnifiek uitzicht op de recent opgeleverde jachthaven van Cadzand en op de zee met haar horizon.

Het toegepaste materiaal, changeant ‘kameleon’ composietplaat, verrijkt en siert het grote oppervlak met een verrassend parelmoer effect in wisselende kleurtinten. De appartementen en de suites zijn ontworpen om iedere gast maximaal comfort en een adembenemend uitzicht te bieden vanaf ruime terrassen.

Bijzondere aandacht hebben we besteed aan het ontwerp van de inrichting tot in detail, en de badkamers hebben de vorm van kolken (wielingen) gekregen om een unieke beleving van de ruimte te bieden.

Project: hotel, appartementen en restaurant

Locatie: Cadzand📍

Opdrachtgever: CABO vastgoed bv

bellen
route