Huisvesting Bol.com

Bol.com heeft sinds zijn oprichting in 1999 een sterke groei doorgemaakt. De verwachting is dat deze groei zich in de komende jaren zal voortzetten. Omdat de huisvesting in Nieuwegein inmiddels te klein was geworden, is bol.com daarom vanaf 1 oktober 2010 in een monumentaal kantoorpand gevestigd op een oude locatie van de REMU aan de Keulsekade 189 in Utrecht. In deze nieuwe omgeving wilde zij een aangename en inspirerende werkomgeving voor haar medewerkers realiseren. Uitgangspunten hierbij waren openheid en transparantie, waardoor de communicatie en samenwerking tussen de verschillende afdelingen en teams bevorderd zou worden. Het gebouw fungeert als visitekaartje. Het moest daarom een professionele en zakelijke uitstraling krijgen.

lees meer....

Het pand heeft de vorm van een carré om een binnentuin. Wij hebben de oksels geaccentueerd met visuals van de verschillende productgroepen en functies (zoals pantry en kopiëren). Zo zijn er plekken gecreëerd waar medewerkers van verschillende afdelingen elkaar kunnen ontmoeten. De open werkvloer geeft rust en biedt de diverse teams een heldere werkomgeving. Vergaderen en intern overleg vindt plaats in de vergadervleugel op de begane grond nabij de receptie. Zo blijft de externe klant in de buurt van de entree en zullen de medewerkers hun afdeling verlaten om andere collega’s te ontmoeten. In het restaurant in het souterrain kan informeel overleg worden gepleegd. Dit wordt extra gestimuleerd door de aanwezigheid van een bar met speciale koffie.

De volgende stap is de optimalisering van de m2, omdat bol.com blijft groeien.

 

Project: Huisvesting Bol.com

Locatie: Utrecht 📍

Opdrachtgever: Bol.com

bellen
route