21 huurappartementen Frankenhuisterrein Haaksbergen

Met een scherp bouwbudget, een duidelijk programma van eisen en strakke stedenbouwkundige randvoorwaarden heeft V.O.F. Frankenhuis ons gevraagd een ontwerp te maken voor een woongebouw met huurappartementen. Het woongebouw maakt onderdeel uit van het stedenbouwkundig plan voor de herontwikkeling van het oude Frankenhuis fabrieksterrein in Haaksbergen.
Het woongebouw heeft door zijn positie, in de scherpe hoek van het stedenbouwkundig plan en als afronding van een rij grondgebonden woningen, een bijzondere vorm gekregen. In de architectonische uitwerking is hierdoor gekozen voor een ingetogen uitstraling, passend binnen de scherpe financiële kaders. Door slim puzzelen hebben wij een optimalisatie gerealiseerd zowel in het aantal appartementen (van 4 naar 6 appartementen per laag: 21 in totaal) als in de indeling van de woningen (met een optionele tweede slaapkamer).

Thijs Haafkes van Dura Vermeer Bouw Hengelo: “Mede door een goed en gedetailleerd BIM model van de architect hebben we een vlekkeloos bouwproces gehad met een goede samenwerking in afstemming van de techniek”

lees meer....

Het woongebouw heeft een bijzondere vorm met een ingetogen architectuur. Op subtiele wijze heeft het gebouw een frisse uitstraling gekregen. Voor het metselwerk is een mooie, grote steen gebruikt met een donkere en warme kleurstelling en veel nuance. De gevelvlakken worden onderbroken door grote openingen met daarin de balkons. De kozijnen zijn helder van kleur, liggen diep in de gevel en zijn speels verspreid. De entree wordt geaccentueerd door een vlak met gekleurde verticale banen dat van buiten naar binnen loopt. Hierdoor krijgt het centrale trappenhuis ook een prettige uitstraling.

“Thijs Haafkes van Dura Vermeer Bouw Hengelo: Mede door een goed en gedetailleerd BIM model van de architect hebben we een vlekkeloos bouwproces gehad met een goede samenwerking in afstemming van de techniek”
Door het bouwkundig BIM model zeer gedetailleerd en zorgvuldig op te bouwen heeft een efficiënte integratie met het constructiemodel plaats kunnen vinden. Het gerealiseerde werk is een 100% match met het model en is een goed voorbeeld van faalkostenreductie! Daarnaast is het model onder andere ook gebruikt voor diverse output zoals de bouwbesluittoets.

 

Project: 21 huurappartementen Frankenhuisterrein

Locatie: Haaksbergen 📍

Opdrachtgever: V.O.F. Frankenhuis, bestaande uit Woningcorporatie Domijn, Dura Vermeer Hengelo en Trebbe BV

bellen
route