Interieur burgerzaken gemeentehuis, Arnhem

De Gemeente Arnhem heeft rond 2009 het stadskantoor aan de Eusebiusbuitensingel betrokken.

Voor het gemeentelijke monument, het Stadhuis, aan de Koningstraat (van architect J.J. Konijnenburg), had de gemeente Arnhem besloten om op de begane grond de front-Office activiteiten van de gemeente te concentreren.

Vrijwel alle loket -en spreekkamercontacten moesten hier worden ondergebracht, met als doelstelling de kwaliteitsverbetering door dienstverlening zoveel mogelijk op één plaats te optimaliseren (toegankelijkheid voor de burger, snelheid, eenduidigheid en in 1x goed).

In het nieuwe ontwerp wordt de huidige architectonische uitstraling en de hoofdindeling van het gebouw gehandhaafd. Dat wil zeggen dat de structuur, de marmeren vloer, het plafond met de verlichtingsarmaturen, de buitenpuien en kolommen als bestaand zijn opgeknapt.

lees meer....
Daarbinnen hebben wij in een eigentijdse stijl de balies en spreekkamers vorm gegeven. De spreekkamers zijn als elementen geheel losgehouden van bouwkundige wanden en het bestaande plafond.

De balies zijn goed herkenbaar en zodanig geplaatst dat de ruime strook marmer langs de gevel vrij blijft als looproute. Op twee pleinen zijn wachtruimte en informatievoorziening geconcentreerd.

Project: Interieur Burgerzaken gemeentehuis Arnhem

Locatie: Arnhem📍

Opdrachtgever: Gemeente Arnhem

bellen
route