Kantoorgebouw aan de A1

Een internationale retail serviceorganisatie op het gebied van non-food producten, wil vanuit het huidige gebouw in Hoevelaken verhuizen naar een nieuw gebouw op hetzelfde kavel. Het oude gebouw, dat niet meer past binnen de bedrijfsstrategie van het bedrijf, bestaat uit een klassiek kantoor en een fors oppervlak aan magazijnruimte. Het nieuwe gebouw wordt een open kantoor waar franchisenemers en andere retail professionals in contact komen en de labels die het bedrijf vertegenwoordigt. De opgave vraagt daarom, naast kantoorruimte, om representatieve expositieruimte waar men de nieuwste producten binnen de verschillende kleding labels kan presenteren. Het bedrijf zet in op een milieuvriendelijke bedrijfsvoering: de nieuwbouw moet daarom een duurzaam gebouw worden.
lees meer....
Omdat er plannen zijn om de vrijgekomen grond op de plaats van het oude gebouw te ontwikkelen tot een woningbouwlokatie heeft ONB de nieuwbouw ontworpen als een geluidsscherm langs de snelweg. Door een effectieve positionering van het gebouw binnen de marges van het bestemmingsplan blijft een maximale hoeveelheid ruimte over om woningen te ontwikkelen. Het langerekte gebouw dat zo ontstaat is ingericht met een centrale straat die de kantoren en verschillende pleinen ontsluit. De pleinen, mooi benadrukt dankzij licht dat via vides door het glazen dak naar binnen komt, vormen de ontmoetingsplekken, het restaurant en de productexpositieruimten van het gebouw. Zo ontstaat een overzichtelijk interieur waar klanten en partners ontvangen worden, en waarin duidelijk naar voren komt waar men voor staat en welke labels het vertegenwoordigt.
Project: Kantoorgebouw langs de A1

Locatie: Hoevelaken📍

Opdrachtgever: internationale retailorganisatie

bellen
route