Verdichting in naoorlogse woonwijk

Initiatief voor de verdichting van de KEM locatie.

Er is een enorm tekort aan vooral middel dure woningen in Utrecht, zowel koop als huur, voor starters en doorstromers.
Stel dat we ervoor kiezen om de stad te blijven verdichten, ook Kanaleneiland. -> De gemeente Utrecht noemt het: Healthy Urban Living, Groenlinks noemt het: Leve de Stad!

Stel dat we de Welkom flats zouden optoppen met middel dure appartementen 60/70 m2 -> Mits goed vormgegeven denken we dat de architectuur van de gebouwen dit verdraagt en een betere mix van bewoners ontstaat.

Stel dat we een statement maken door deze optopping circulair en klimaatneutraal te bouwen -> Hout als bouwmateriaal, hergebruik waar mogelijk, groene daken en terrassen en duurzame energiebronnen.

Stel dat we het maaiveld dan gelijk opnieuw zouden inrichten -> Kleinere tuinen voor de bewoners, een niet toegankelijke kijktuin met bijzondere natuur, meer ruimte voor gras en vrijstaande bomen, scenario’s die open staan voor bewoners participatie en gemeenschappelijkheid.

Dan kan er een toonaangevende vernieuwde naoorlogse flatwijk ontstaan, die sociaal sterker is, duurzamer en ruimte biedt aan een mooie mix van meer bewoners.

 

Project: optopping KEM (Kanaal Eiland Midden) Falts

Locatie: Utrecht📍

Omvang: 68 woningen

bellen
route