Medisch Centrum Lopik

In opdracht van de Woningbouwvereniging Lopik heeft op ten noort blijdenstein een ontwerp gemaakt voor een Medisch Centrum. Het centrum biedt ruimte voor alle soorten zorg onder één dak. In het centrum zijn onder andere twee huisartsenpraktijken, een apotheek, een fysiotherapiepraktijk en een consultatiebureau gehuisvest.

 

lees meer....
Het gebouwvolume voegt zich door zijn kleurstelling passend tussen de gebouwen in de directe omgeving. Het gebouw is sober en eenvoudig van opzet en heeft een eenduidige en uitnodigende entree voor het hele centrum. Vanuit deze royale, centrale hal zijn alle functies direct toegankelijk. Dit binnenplein, met een hoogwaardige uitstraling, zorgt voor een heldere structuur en oriëntatie en is het kloppend hart van het centrum.
Bij de uitwerking van het concept staat het binnenplein letterlijk en figuurlijk centraal in het gezondheidscentrum. Het verhoogde dak, de hoge transparante entreepui en de slanke loopbruggen zorgen voor veel daglicht en ruimtelijkheid. Het introverte karakter van het gebouw en de gevraagde privacy zorgen daarentegen juist voor een buitengevel met een gesloten uitstraling met smalle ramen.
Het metselwerk van de bijzondere buitengevel is opgebouwd middels een klezoorverband met vallende tand. Er zijn drie verschillende formaten toegepast: een waalformaat, een vechtformaat en een dikformaat op zijn kant. Door een metselwerkverband met verschillende formaten stenen en een genuanceerde kleurstelling toe te passen hebben de gevels een eigentijds karakter gekregen dat toch past bij de gebouwen in de omgeving.
Naast het bijzondere metselwerk zijn op de gevel een aantal erkers aangebracht. Deze erkers zijn van buitenaf gezien architectonische accenten en van binnenuit gezien bieden ze royaal uitzicht vanaf functionele plekken.
Project: Medisch Centrum Lopik

Locatie: Lopik 📍

Opdrachtgever: Woningbouwvereniging Lopik

bellen
route