Energieleverende hoogbouw revitaliseert Overvecht

Op de locatie waar de voormalige Nederlandse Pakket Dienst was gehuisvest wenst de gemeente een groot woonprogramma te realiseren. ONB maakte in samenwerking met Janssen de Jong een stedenbouwkundige visie voor deze interessante plek in Utrecht; De Steiger.
Drie gebouwen van 6 verdiepingen met appartementen en een hoger gebouw op de kop met 16 verdiepingen voor studentenwoningen. De gebouwen met grote hoven bieden veel licht, lucht en ruimte. De gebouwen oriënteren zich op de zon en hebben hun eigen identiteit maar zijn wel familie van elkaar. Tussen de gebouwen en het aangrenzende water is een grote promenade met een zonnepergola. Deze zorgt voor een duurzame uitstraling, een architectonische verbinding, een gebruiksimpuls en de overgang van gebouw naar de ecologische waterkant.

 

Project: NPD strook

Locatie: Utrecht 📍

Omvang:

circa 270 huur- en koopappartementen van circa 74 m2, 300 zelfstandige studentenwooneenheden van 24 m2 en 250 onzelfstandige wooneenheden van 12 m2, 2.400 m2 commerciële plint, 270 parkeerplaatsen, stalling voor 550 fietsen

bellen
route