Woongebouw Dennendal

op ten noort blijdenstein is uit 4 architectenbureaus als winnaar gekozen voor het ontwerp van de nieuwbouw van een woongebouw voor mensen met de indicatie licht verstandelijke beperking. Het woongebouw maakt deel uit van woon-zorgcomplex Dennendal van de stichting Reinaerde. De huidige bebouwing op het wooncomplex is sterk verouderd. Een aspect van de architectenselectie was het presenteren van een stedenbouwkundige visie voor het gehele complex, waarbij een deel van de wooneenheden gefaseerd zal worden vervangen.

De jury was erg positief over het innovatieve materiaal gebruik voor de nieuwbouw. Vooral het gebruik van een houten constructiesysteem en houten binnenkaders van gevelkozijnen welke goed aansluit op het gebruik en de beleving van de ruimtes, viel in goede aarde.

Ook de visie voor het deels vervangen van de huidige gebouwvoorraad door nieuwbouw scoorde hoog. Met name het proces waarmee dit zou moeten gebeuren, met een zo laag mogelijke impact op de huidige bewoners en korte doorlooptijd.

Project: Woongebouw zorgcomplex stichting Reinaerde

LocatieDen Dolder   📍

Opdrachtgever: Stichting Reinaerde

bellen
route