Rotterdam School of Management

Voor de Erasmus Rotterdam School of Management hebben we op basis van twee winnende tenders de nieuwe open en transparante huisvesting verzorgd voor de dienst studentenzaken en TOM. De bestaande introverte huisvesting miste de sfeer en representativiteit, maar voldeed vooral niet aan de eisen van de moderne academische werkomgeving. Hiervoor hebben we samen met de gebruikers nieuwe passende ruimtelijke werkplekconcepten ontwikkeld, met veel ruimte voor ontmoeting en samenwerking. Met betrekking tot de materialisatie is het nieuwe interieur is ontworpen  met zorg voor een gezond werkklimaat; er zijn uitsluitend recyclebare materialen met lage emissies gebruikt en er is veel aandacht besteed aan groen, daglicht en efficiënt ruimtegebruik.

lees meer....

We geloven dat in de academische omgeving de gangen verheven moeten worden tot “wandelgangen”, om de beroemde “toevallige” ontmoetingen tussen de wetenschappers te kunnen faciliteren. Deze wandelgangen vragen iets meer ruimte en bieden ruimte voor een tete-a-tete, gedeelde bibliotheken en tal van diverse ondersteunende functies.
Het is noodzakelijk om In afstemming met de gebruiker de juiste balans te vinden tussen de wens van privacy, het gevoel van samenhorigheid bij de afdeling en het eigen identiteit. De glaswanden met een passend folieontwerp
bieden een oplossing. Het hart van de afdeling zou een grote stamkamer kunnen zijn; als een kabinet vol met boeken, waar een stamtafel de mogelijkheid biedt om hier in rust te studeren, te werken en/of te vergaderen.
De sociale ruimte bij de pantry is aan de rustige zijde geplaatst, de teamkamer, die ook als flex-kantoor voor gastonderzoekers gebruikt kan worden, aan de voorzijde.

Project: Herinrichting Rotterdam School of Management

Locatie: Rotterdam📍

Opdrachtgever: Erasmus Universiteit