Project

Met het project REAAL (voorheen SNS REAAL), realiseert op ten noort blijdenstein Het Nieuwe Werken 2.0. HNW (Het Nieuwe Werken) binnen SNS en REAAL is voortgezet vanuit hoofdkantoor Utrecht (SNS) naar Alkmaar (REAAL).

Gebouw- onafhankelijk ontwerp

Inmiddels is het ontwerp (zie project Het Nieuwe Werken bij SNS REAAL) geïmplementeerd in diverse verschillende kantoorlocaties. (Utrecht en Alkmaar). De lichte witte basis (zilvergrijs op de vloer, wit plafond met diffuse random geplaatste verlichting) met een antracietgrijze kern als drager.
Het gebouwonafhankelijk ontwerp werd ingepast in een nieuwbouw verhuurkantoor van architect OPL. Elk gebouw heeft zijn unieke eigenschappen. Het nieuwbouwkantoor werd als een standaard kantoor opgeleverd, met een eigen installatiesysteem, en plafond. Met een aanpassing aan het plafond met armaturen en zo min mogelijk aan de installaties heeft het casco een nagenoeg zelfde uitstraling gekregen als het hoofdkantoor.

lees meer....

De dragers

In dit lichte casco staan losse concentratieruimten en felgekleurde teamruimten. Deze teamruimten zijn in de uitrol van HNW 2.0 met andere wand- en plafondsystemen geïmplementeerd, desondanks herkenbaar in de uitrol. Elke afdeling heeft een eigen oriëntatiegebied. De huiskamers op de vloeren zijn allemaal anders ingericht voor individuele herkenning en beleving. De opgedikte kernwand met diepe nissen bied plaats aan alle losse elementen: lockers, garderobe, prikbord, kasten en greenwalls. De tweede fase 2.0
HNW werd als eerste in het hoofdkantoor van SNS (REAAL) aan de Croeselaan te Utrecht geïmplementeerd. Dat totale complex in Utrecht is inmiddels 38.000 m2 groot, verdeeld over een hoogbouw (A gebouw) en een laagbouw gedeelte (B en C gebouw). Exclusief deze 10.000m2 van REAAL Alkmaar.

Project: REAAL

Locatie: Alkmaar 📍

Opdrachtgever: SNS Reaal

bellen
route