SNS Plaza

Wanneer ik het gebouw binnentreed op de begane grond, waan ik mij als in een meanderende rivier. Het is een dynamische ruimte met vloeiende en ronde vormen, een groot verschil met de harde en starre buitenwereld. Als ik me verder door het gebouw begeef wordt het geleidelijker steeds rustiger. Op de tussenvloer, de eerste etage, laat ik de buitenwereld helemaal achter me en eet hier wat terwijl ik nadenk over mijn werkzaamheden later vandaag. Nu ik rustig om me heen kijk, zie ik dat deze verdieping is vormgegeven met spannende, vrije vormen. De ronde vormen worden langzaam vlakker en hoekiger en zo, op de tweede verdieping, kom ik aan in het groen en zijn de ruimten duidelijk hoekiger en beter te definiëren. Ik loop tussen de coulissen, waar mensen zich teruggetrokken hebben, door en loop richting de ‘bibliotheek’. Er heerst hier een rust, een sereniteit die het best te vergelijken is met een kathedraal. Duidelijk zie ik dan ook de zijbeuken en op de plek van het koor een grote boekenkast.
lees meer....
De SNS Plaza is een plek geworden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten voor vergaderen, samenwerken, eten en drinken of zich juist rustig afzonderen. Interactie, openheid en transparantie hebben wij centraal gesteld en vertaald naar een ruimtelijk concept waarin het bestaande gebouw met lange zicht- en looplijnen verbonden wordt. De twee bestaande gebouwen zijn verbonden door loopbruggen en de samenhang tussen de verschillende verdiepingen is versterkt door twee vides te maken, hierdoor is de ruimte als één geheel te aanschouwen.
Project: Herinrichting Plaza

Locatie: Utrecht 📍

Opdrachtgever: SNS Reaal ( Volksbank )

bellen
route