Stadskantoor gemeente Arnhem

Het was voor de gemeente Arnhem onhoudbaar om hun zes diensten op zeven verschillende locaties te huisvesten. De gemeente heeft zes locaties afgestoten om één groot stadskantoor te kunnen realiseren. Het bestaande stadskantoor is uitgebreid om alle diensten te kunnen huisvesten op een kleiner vloeroppervlak.

Door het hele plan hebben we de overlegplekken gescheiden van de werkplekken, hierdoor is er meer loop ontstaat binnen het gebouw. Gangwanden zijn op veel plaatsen transparant of helemaal verwijderd waardoor openheid ontstaat. In het bestaande kantoor zijn afdelingen met traditionele werkprocessen geplaatst. De kleurstelling is vanuit de nieuwbouw in het bestaande getrokken, dit zorgt voor weinig contrast tussen bestaand en nieuw.

 

Project: Stadskantoor gemeente Arnhem

Locatie: Arnhem 📍

Opdrachtgever: Gemeente Arnhem

bellen
route