SNS Kristal, Utrecht

Onze opgave was om een nieuwe vorm van werken binnen de organisatie van SNS Reaal te implementeren en hun hoofdkantoor in Utrecht daarop af te stemmen.

In overleg met Veldoen en Company hebben wij het gebouw verdeeld in verschillende zones waarvan de eerste drie verdiepingen, de ‘Plaza’, één van de belangrijkste is. De Plaza is ingericht als een schakeling van ruimtes. Hier kunnen verschillende activiteiten in een dynamische omgeving plaatsvinden. Deze verdiepingen worden gekenmerkt door een grote variatie aan functionaliteiten en ruimte eigenschappen.

Essentieel voor het slagen van een dergelijk programma is het visueel en fysiek verbinden van de verschillende vloeren en gebouwdelen. De twee kantoorgebouwen waren slechts verbonden door een glazen smalle gang op de begane grond. Om op deze verdieping een centraal gelegen koffiecorner (Bacchi) te kunnen realiseren is de “footprint” van de bestaande gang met circa 2,5 meter verbreed.

Het was ook de wens van SNS om de Plaza als één geheel te laten functioneren. Hiervoor waren een tweetal bruggen gewenst met een trap ertussen. We hebben ervoor gekozen deze drie lagen in één volume samen te laten vallen. Deze ‘serre’ volgt in doorsnede de maat van de functie: aan de bovenzijde smal en op de begane grond breder. Het is ‘gedilateerd’ , bescheiden en autonoom ten opzichte van de bestaande hoofdgebouwen.

 

Project: SNS Kristal

Locatie: Utrecht 📍

Opdrachtgever: SNS bank

bellen
route