Gezond,modulair en compact MFC

Met het hoofd in de wolken en beide benen op de grond.
Ons gebouw biedt meer dan onderdak aan verschillende functies: het is een belevenis. Een wolk waar je gelukkig aan je groei kan werken en een stukje stad in het klein. Het is eenheid en verscheidenheid, eenvoud en complexiteit, net als in de natuur! Afhankelijk van het waarnemingsniveau van de gebruiker, ontstaan steeds complexere verbanden en kwaliteiten van de omgeving. Het biedt erkenning en herkenning.
De stad wordt voortgezet in een landschap van functies op de begane grond. Daar worden de kinderen ontvangen, met een luisterend oor begroet en begeleidt door ouderen. Jong en oud kan sporten, (bij)leren, vieren, ontmoeten en ontspannen.
Boven dit gevarieerde, transparante en kleurrijke landschap hangen vreedzaam en beschermend witte heldere wolken. Daar wordt ieder kind optimaal beschermd en op een passende wijze begeleid in haar of zijn ontwikkeling. Door de gekozen positionering van de lokalen ontstaan duidelijk twee werelden, met elk een eigen karakter maar met voldoende raakvlakken en gezamenlijke functies.

lees meer....

Een wolk is zacht, doet leven, beschermt, kijkt op de wereld daaronder en is dynamisch en wendbaar. Ons gebouw is in balans met de omgeving en de natuur. Het kind en de gebruiker regelt zelf het comfort, het gebouw garandeert luchtkwaliteit en temperatuur. Dit wordt door intelligente “volgsystemen” zo specifiek en zuinig mogelijk geregeld.
Een “Passief” principe wordt vertaald in een Actief systeem.

De zon in de ochtend en de kinderen en apparatuur overdag genereren warmte die op een slimme manier teruggewonnen kan worden en als bron dient voor het comfort van het hele gebouw. Zodoende kan het gebouw, eventueel met behulp van zonnecellen op het dak, energetisch autarkisch functioneren. Het gebouw is systematisch in opzet, flexibel, demontabel, de materialen zijn vriendelijk en hun natuurlijke uitstraling bepaald de sfeer. Het systeem is compact, gebruik van grond en materiaal minimaal. De daglichttoetreding (sheddaken), de installaties en het materiaalgebruik garanderen minimale exploitatiekosten.

Project: Teun de Jager school

Locatie: Utrecht📍

Omvang: 6.000 m2 onderwijs

bellen
route