Transformatie van kantoor naar appartementengebouw

In Den Haag heeft ons bureau een leegstaand kantoorpand uit 1978 getransformeerd naar een appartementengebouw met 19 appartementen. Aanvankelijk hebben wij een ontwerpvoorstel gemaakt voor het Transformatieplein van de Provada, samen met RDS Vastgoedontwikkeling uit Utrecht. De eigenaar van het gebouw is StenaRealty uit Zweden. Zij waren gecharmeerd van ons voorstel en dit was het begin van een intensieve samenwerking.
Ons plan voorziet in 19 huurappartementen van ongeveer 80 m2 GO met een huurprijs rond de €1000 per maand. Het gedateerde kantoorgebouw is in het initiatief ontwerp met relatief bescheiden ingrepen aantrekkelijk geworden voor de jonge moderne stedeling die graag op deze plek wil wonen. Later is er gekozen voor een meer ingrijpende aanpak en meer klassieke architectuur.
lees meer....
De opdrachtgever heeft er gedurende het ontwerpproces voor gekozen om het gebouw grondig te verbouwen. Het dak is geheel vernieuwd en heeft een andere vorm gekregen. Alle kozijnen zijn vervangen, er zijn nieuwe balkons gemaakt, de entree is verlegd naar het souterrain. De gehele installatie is vernieuwd. Eigenlijk zijn aan de buitenzijde alleen muurvlakken met de prefab beton banden hergebruikt. Deze waren -denken wij- geïnspireerd op de architectuur van de Haagse School. Deze beeldtaal hebben wij gebruikt om het vernieuwde gebouw vorm te geven en aan te laten sluiten bij de monumentale omgeving. Dit complexe project heeft ons veel geleerd over transformatie. De opdrachtgever is zeer tevreden over het resultaat en het gebouw is weer helemaal verhuurd.
Project: Transformatie van kantoor naar appartementengebouw

Locatie: Den Haag 📍

Opdrachtgever: Stena Realty, Amstelveen

bellen
route