Transformatie: Hoofdkantoor TREK Benelux

Van paardenstal in WOII via Weg & Bouwmuseum naar nieuw kantoor…
Het Bouw en Infra park in Harderwijk biedt bedrijfsruimte voor de huisvesting van bedrijven die actief zijn in de bouw- en infrasector. Gebouw 20 is één van de monumentale kazernegebouwen van het Bouw & Infra Park. Toen het Weg & Bouwmuseum vertrok uit het pand, kreeg op ten noort blijdenstein de opdracht het pand te transformeren naar een eigentijdse kantoorruimte met werkplaats, opslag en douchefaciliteiten voor Trek Benelux.
Trek Benelux ontwerpt, maakt en verkoopt als Amerikaans bedrijf fietsen. Trek wilde haar nieuwe locatie voor het hoofdkantoor Benelux op het B&I park vestigen gezien de unieke locatie. Het B&I park als vertrekhaven voor fietsroutes over de Veluwe en heeft de mogelijkheid voor het organiseren van grote evenementen.

lees meer....

17 augustus 2015 is het nieuwe kantoor Trek Benelux geopend. Op ten noort blijdenstein is verantwoordelijk geweest voor het gehele traject van ontwerp, bouwkundige verbouwing, bouwbegeleiding, kostenbewaking en directievoering. De complexiteit van het inbrengen van een kwalitatief hoogwaardige kantooromgeving (nieuwe installaties, nieuwe brandcompartimentering, dakramen in de kap) in een monumentaal gebouw vraagt om creativiteit en veel bouwtechnische kennis.
In goede samenwerking met de opdrachtgever/eigenaar Bouw en Infrapark, de gebruiker TREK en alle bij deze opgave betrokken partijen, heeft de transformatie van museum naar kantoor geleid tot een mooi, open, licht en ruimtelijk kantoor met oog voor de oude details zodat het karakteristieke gebouw bewaard blijft.
Trek Benelux huisvest hier met trots de customer service, marketing, productontwikkeling en administratieafdelingen. In de nieuwe entree en het atrium is ruimte voor het ontvangen van dealers en pers. Het biedt ruimte voor presentaties, introducties en het tentoonstellen van nieuwe modellen.

 

Project: Hoofdkantoor TREK Benelux

Locatie: Harderwijk 📍

Opdrachtgever: Bikeurope B.V. / Trek Benelux

bellen
route