Natuurinclusieve community met divers karakter

Landgoed Bakel is een plek met een onmiskenbaar, pure schoonheid. Een landschap waar de natuur met zijn prachtige bomen de hoofdrol speelt en deze schoonheid aan alle kanten voelbaar is.
Mede door een veranderende zorgvraag staat het terrein aan de vooravond van een ingrijpende transformatie. Door veranderende tijden voldoen gebouwen niet meer aan hedendaagse eisen en is het besluit genomen om opnieuw te investeren in het landgoed. Het bijzondere landschap blijft hierbij altijd de drager van de innovatie en dus ook van de ruimtelijke invulling.
Bestaande gebouwen worden deels getransformeerd en er komt ook vervangende nieuwbouw. De onmiskenbare schoonheid van de aanwezige natuur zo weinig mogelijk aantasten en de beleving ervan optimaliseren is het hoofdthema van ons plan.
Ons plan probeert op alle manieren maximaal respect te tonen voor de aanwezige natuur. We (re)creëren gebouwen welke in optima forma de verbinding zoeken met de prachtige omgeving. Gebouwen dienen het landschap en de beleving hiervan zo min mogelijk te verstoren. Gebouwen gaan als het ware op in de natuur.
Gebouwen zullen hun functie vervullen in de oorspronkelijke betekenis van de architectuur; het creëren van beschutting. Dit doen we op de wijze dat ze zo veel mogelijk verbinding zoeken met de buitenwereld en opgaan in de context. Uiteraard zal deze ‘beschutting’ duurzaam, eigentijds en van hoogwaardige kwaliteit zijn.

 

Project: De Tuinen van Bakel

Locatie: Landgoed Bakel📍

Omvang:

20.000 m2 stedenbouwkundig plan, 8 vrijstaande bungalows, 24 geschakelde bungalows, 12 molenwiekwoningen, 40 appartementen, een luxe welzijnsvilla, 18 grondgebonden woningen, 10 luxe boswoningen, zorgvoorzieningen, wellness, horeca, (boomhut)hotel, uitkijktoren

bellen
route