Uitbreiding van een jaren ’30 woning in Utrecht

Voor de familie Hoefmans was deze jaren 30 woning net te klein. Met de 2e dochter op komst vroegen de familie ONB architecten een ontwerp te maken voor zowel een uitbouw als een opbouw voor de recent aangekochte jaren-30 woning in Utrecht. De opdrachtgever was erg uitgesproken in zijn wens voor een bijzondere en eigentijdse verbouwing. Dit heeft geresulteerd in een samenhangende architectuur voor beide uitbreidingen. De opbouw is de meer gesloten variant van de aanbouw en kennen een gelijkwaardige uitstraling en detaillering. De uitbouw is met zijn royale glazen schuifpui maximaal transparant en de opbouw is met zijn schuifdelen volledig te sluiten tegen de zoninstraling. Beperkte opwarming en maximale ventilatie. De antraciete kleurstelling steekt bewust af tegen de kenmerkende jaren-30 baksteenarchitectuur met hoofdzakelijk witte kozijnen.

 

 

Project: woonhuis Hoefmans

Locatie: Utrecht📍

Opdrachtgever: familie Hoefmans

bellen
route