UMC intensive Care

Een state-of-the-art IC-Centrum is wat het UMC Utrecht voor ogen had. Dit stond in schril contrast met de bestaande 3 units die door het huidige gebouw verspreid lagen. Om een moderne IC-afdeling te bewerkstelligen is er op het dak van het hoofdgebouw een nieuwe afdeling ontworpen van 5000m2 waarin 36 privékamers zijn geplaatst. De sfeer die neergezet is, is zowel passend voor patiënt, bezoeker en personeel. Immers krijgt het thema “patiënt centraal” het meest inhoud als artsen en verpleegkundigen hun werk optimaal kunnen uitvoeren en zich prettig voelen in de werkomgeving.

Vanuit de basis is eerst gekeken naar de gangstructuur en de oriëntatie. Differentiatie is aangebracht in de twee ronde pleinen en de hoofd-/entreegang, de gangen naar de divisies en de werkgebieden. Ook is differentiatie gezocht in materialisatie en kunstlicht. Het ontwerp leidde naar fotograaf Bert Creyghton die, in opdracht, landschapsfoto’s heeft gemaakt die als wandafwerking in het interieur zijn opgenomen als uniek kunstproject.

 

Project: Divisie Intensive Care

Locatie: Utrecht 📍

Opdrachtgever: Universitair Medisch Centrum

bellen
route