Verzamelgebouw Dennendal | plein 4; Kloppend hart van zorginstelling

Dennendal Reinaerde is een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit gebouw is een ontmoetingsplek waar cliënten en medewerkers samenkomen om te werken, te rusten en te bewegen. Het gebouw maakt onderdeel uit van een grootschalig project waarbij de komende jaren meerdere verouderde gebouwen van Dennendal geleidelijk vervangen zullen worden.

Het centrum kent verschillende functies: dagbesteding, bewegen en behandelen, nachtzorg en werk- en ontmoetingsplekken voor ondersteunende diensten. Dit vertaalt zich in het ontwerp door verschillende dakhoogtes en bouwvolumes. Ter plaatse van het plein wordt dit geaccentueerd, waardoor de (hoofd)entree wordt benadrukt. Het dynamische geheel wordt versterkt door eenduidige materialisatie, waarbij de raamopeningen als het ware de gevel perforeren. Hierdoor heeft het gebouw een sterke en directe connectie met de bosrijke omgeving. Het gebouw kent een centrale patio, waarvan de functie en het belang wordt benadrukt door de aangrenzende gekartelde glazen gevel langs de interne verbindingsas die beide zijden van het gebouw met elkaar verbindt.

 

 

lees meer....

De werkzaamheden van Plein 4 zijn op 1 oktober gestart en nemen een jaar in beslag. Eerder ontwierp op ten noort blijdenstein al een woongebouw op het terrein van Reinaerde-Dennendal. Ook wordt er op dit moment gewerkt aan het ontwerp van een tweede woongebouw, waarvan de bouw begin 2021 gestart zal worden.

 

 

Project: Verzamelgebouw zorgcomplex stichting Reinaerde

Locatie: Den Dolder 📍

Opdrachtgever: Stichting Reinaerde

bellen
route