Vijf woningen, Veerstraat | Hilversum

In opdracht van Nijhuis Bouw Apeldoorn hebben wij een ontwerp gemaakt voor 5 woningen die zijn gebouwd op een jarenlang braakliggend terrein aan de Veerstraat in Hilversum. De bouw is uitgevoerd in het door Nijhuis ontwikkelde Trento-bouwsysteem.

Wij hebben een ontwerp gemaakt waarbij de grote, met roeden verdeelde, vensters het uitgangspunt vormen. Architect Dudok heeft dit type venster veel toegepast in Hilversum. Wat ons daarin vooral aanspreekt is de sfeer die dit soort vensters geven als het donker is en er binnen licht brandt. In de avond geven de ramen als lampions licht, maat en schaal in de straat. Dit is een waardevolle toevoeging aan de koele en wat afstandelijke Veerstraat. De grote vensters van de slaapkamers op de verdiepingen zijn speciaal voor dit project ontwikkeld.

lees meer....

Voor het oog zijn het grote vensters uit één stuk, die laag boven de vloer beginnen. Het onderste gedeelte is uitgevoerd in vast doorvalveilig glas, terwijl het bovenste gedeelte naar binnen open kan draaien.

Ook de kleur van de woningen is natuurlijk geïnspireerd op Dudok en sluit goed aan op de mooie, maar erg vervuilde, gevels van de woningen links van de nieuwe woningen. De topgevels zijn nieuwe elementen in de Veerstraat. Deze geven het blok karakter en visuele stevigheid. De in de gevel geïntegreerde bloembakken helpen ook om kleur en sfeer in de straat te brengen.

De Veerstraat in Hilversum heeft een enigszins rommelig karakter door de grote verscheidenheid aan architectuurstijlen en bouwhoogten. De kans om ‘het gat in de Veerstraat’ in te vullen hebben wij aangegrepen om de uitstraling van deze straat te verbeteren. De architectuur speelt hierbij een belangrijke rol. Deze is krachtig in zijn hoofdopzet en verfijnd in detail.

Project: 5 woningen, Veerstraat

Locatie: Hilversum📍

Opdrachtgever: Nijhuis Bouw, Apeldoorn

bellen
route