Verbouw voormalig gemeentehuis Oudenrijn

Jarenlang heeft dit markante pand aan de Rijksstraatweg 74 te koop gestaan. Er zijn vele plannen gemaakt om het gemeentelijk monument aan te kopen en te verbouwen, echter de monumentale waarde bracht veel beperkingen waardoor de aspirant kopers er toch vanaf zagen.

Wij hebben de kenmerkende structuur van het gebouw behouden. Meest opvallend is daarbij de centrale gang tussen de voordeur en de toilet die als een volume tegen het hoofdgebouw is gesitueerd. Links van deze formele gang bevindt zich nu de keuken en eetkamer, rechts van de gang de woonkamer en de kamer met open haard. Al deze ruimten bevinden zich binnen het hoofdgebouw.

lees meer....

De aanbouw aan de oostzijde is ingrijpend verbouwd tot hoofdslaapkamer en badkamer. De aanbouw aan de westzijde is verbouwd tot praktijkruimte. Er is één aanbouw gesloopt, aan de zuidzijde. Deze was van ondergeschikt belang in het ensemble van bouwvolumes. Op deze plaats bevindt zich nu een grote serre die zich geheel opent naar de tuin.
De trap naar de verdieping is verlengd en komt nu uit in de keuken. Boven is een geheel nieuwe indeling gemaakt met een overloop met gemeenschappelijke wastafel en 4 kinderkamers en een douche en cv ruimte.

Het gehele huis is geïsoleerd zonder dat dit afbreuk heeft gedaan aan de detaillering. De gevels zijn geheel opnieuw gepleisterd en waterdicht gemaakt. Alle ramen zijn vernieuwd, de kozijnen zijn gerestaureerd. De deels monumentale kraaldelen van de plafonds zijn opnieuw gebruikt in wandbekledingen

Project: Restauratie en verbouw voormalig Gemeentehuis Oudenrijn tot woonhuis met praktijkruimte

Locatie: De Meern 📍

Opdrachtgever: Familie van Gijzen