Restauratie en verbouw voormalig gemeentehuis Oudenrijn

Jarenlang heeft dit markante pand aan de Rijksstraatweg 74 in De Meern te koop gestaan. Er zijn vele plannen gemaakt om het gemeentelijke monument te kopen en te verbouwen. De monumentale waarde bracht echter veel beperkingen waardoor aspirant kopers er vanaf zagen. Daarom is het best bijzonder te noemen dat ons plan zo snel door de afdeling Monumenten is goedgekeurd en gerealiseerd.

Wij hebben de kenmerkende structuur van het gebouw behouden. Het meest opvallende daarbij is de centrale gang tussen de voordeur en het toilet die als een volume tegen het hoofdgebouw is gesitueerd. Links van deze formele gang bevinden zich nu de keuken en de eetkamer, rechts van de gang de woonkamer en haardkamer. Al deze ruimten bevinden zich binnen het hoofdgebouw.

lees meer....

De eenlaagse aanbouw aan de oostzijde is ingrijpend verbouwd tot hoofdslaapkamer en badkamer. De  aanbouw aan de westzijde is verbouwd tot praktijkruimte. De aanbouw aan de zuidzijde is gesloopt. Deze was van ondergeschikt belang. Op deze plaats bevindt zich nu een grote serre die zich geheel naar de tuin opent. De trap naar de verdieping is verlengd en komt nu in de keuken uit. Boven is een geheel nieuwe indeling gemaakt met een overloop met gemeenschappelijke wastafel, vier kinderkamers, douche en cv-ruimte.

Het gehele huis is geïsoleerd zonder dat dit aan de detaillering afbreuk heeft gedaan. De gevels zijn geheel opnieuw gepleisterd en waterdicht gemaakt. Alle ramen zijn vernieuwd en de kozijnen zijn gerestaureerd. De deels monumentale kraaldelen van de plafonds zijn opnieuw gebruikt in wandbekledingen.

Project: Restauratie en verbouw voormalig Gemeentehuis Oudenrijn tot woonhuis met praktijkruimte

Locatie: De Meern 📍

Opdrachtgever: Familie van Gijzen

bellen
route