Winkelcentrum Boudierhof | Utrecht

In opdracht van Top Vastgoed Planontwikkeling en Burgland Projectontwikkeling hebben wij aan de oostkant van Utrecht een buurtwinkelcentrum van 4.300 m2 ontworpen op de voormalige ROC-locatie aan de Ina Boudier Bakkerlaan. Deze locatie ligt in de middenzone van de gebiedsvisie ‘Rondom de Rubens’ en wordt gekenmerkt door het campusmodel waarin losse bouwblokken in een groene setting staan. Het plan bestaat uit twee losse bouwblokken met een winkelplint. Ieder bouwblok heeft zijn eigen identiteit in hoogte (4 versus 7 bouwlagen) en kleur (rood versus geel), waardoor het campusmodel wordt versterkt.

 

lees meer....

Door de positie van de twee blokken ontstaat een openbare ruimte op de hoek van de Ina Boudier Bakkerlaan en de Notebomenlaan. Deze ruimte wordt gebruikt als parkeer- en verblijfsplein voor het winkelcentrum. De bewoners van de woningen en het personeel van de winkels parkeren op het dak van de supermarkt. Het laden en lossen gebeurt inpandig. Het accent van 7 bouwlagen aan de Ina Boudier Bakkerlaan versterkt de bijzondere en publiekstrekkende functie van het gebied en vormt een bijzondere beëindiging van het openbare parkeer- en verblijfsterrein. Het bouwblok is alzijdig vormgegeven rondom een gezamenlijk trappenhuis. De buitenruimten zijn inpandig gesitueerd.

Het parkeerterrein zal groen worden ingericht. Aan de Ina Boudier Bakkerlaan en de Notenbomenlaan zullen in een repeterend patroon geknipte blokhagen worden aangelegd, die onderbroken worden door de reeds aanwezige bomen. Hierdoor worden de auto’s op het parkeerterrein voor een groot deel aan het zicht onttrokken.

Project: Winkelcentrum Boudierhof

Locatie: Utrecht 📍

Opdrachtgever: Top Vastgoed Planontwikkeling, Burgland Projectontwikkeling

bellen
route